Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte van een kokerprofiel

Hoe bereken ik oppervlakte van een HF RHS vierkant kokerprofiel met in de hoeken rondende afwerkingen? Bijvoorbeeld in tabellenboek staat voor het kokerprofiel b=320 mm h=50 mm t=4 mm A=558.8 mm ri=4 r=6. Hoe kom ik op die A?

Gökhan
Student hbo - woensdag 15 april 2015

Antwoord

Hallo Gökhan,

Bedoel je de oppervlakte van het vlak van doorsnede van een kokerprofiel (grijs in onderstaande figuur)? Dan zullen b en h wel de breedte en hoogte zijn, maar wat zijn t, ri en r? Wellicht wanddikte en afrondingsstraal van de hoeken? En wat is A? Wanneer je hiermee een oppervlakte bedoelt, zou de eenheid mm2 moeten zijn. Verder gaat het dan om een rechthoekig profiel, niet om een vierkant profiel.

q75403img1.gif

De oppervlakte van het grijze deel is zeker niet 558,8 mm2. Is dit wel wat je bedoelt, en zo ja: heb je alle gegevens correct overgenomen?

GHvD
woensdag 15 april 2015

 Re: Oppervlakte van een kokerprofiel 

©2001-2024 WisFaq