Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden in factoren(8)

2x2-x-15=0

Waarom is alleen antwoord +5 en -3 goed.
En niet -15 en 1 of -1 en 15 of -3 en 5 of -5 en 3. Alles komt toch op -15 uit?

Martij
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 10 december 2001

Antwoord

Hm... volgens mij is 2x2-x-15=(x-3)(2x+5)
Oplossen van 2x2-x-15=0 levert dan x=3 en x=-2½.
Alle andere antwoorden zijn fout!
Controleer maar:
2·(2½)2---15=2·6¼+2½-15=0 klopt!
En x=3 klopt ook...

WvR
maandag 10 december 2001

©2001-2024 WisFaq