Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken de som van een sommatie

Hoe moet ik de volgende opdracht oplossen?
Bereken de som van de reeks (of vul in: divergent)
Sommatie van n=0 tot oneindig van (22n+1)/(5n)

Aap
Student universiteit - donderdag 9 april 2015

Antwoord

Beste Aap (?),

Herschrijf als volgt:
$$\frac{2^{2n+1}}{5^n} = \frac{2 \cdot (2^{2})^n}{5^n} = 2 \frac{4^n}{5^n} = 2\left(\frac{4}{5}\right )^n$$Herken je dit wel? Denk aan een meetkundige reeks.

mvg,
Tom

td
donderdag 9 april 2015

©2001-2024 WisFaq