Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onbekenden van ellips

Beste,

De punten A(2,2√3) en B(4,√3) liggen op de ellips px2+qy2=60. nu wordt gevraagd om p en q te berekenen.

Bij de gestelde vragen was er nog iemand die een vraag had over twee onbekenden in de formule, maar toen ik het op die manier had gedaan kwam het niet uit. Nouja... p=0 en q=0 lijkt me niet het goede antwoord.

Ik had namelijk p·xa · x + q·ya·y = 60 en dan A en B invullen, maar dat komt dus niet uit..

Zou u mij kunnen vertellen wat ik dan zou moeten doen?

Narges
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 7 april 2015

Antwoord

Als je A invult dan krijg je:

p·22+q·(2√3)2=60
4p+12q=60

Als je B invult dan krijg je:
p·42+q·3=60
16p+3q=60

Je hebt dan een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden en daar draai je je hand niet voor om toch?

4p+12q=60
16p+3q=60

...

WvR
dinsdag 7 april 2015

©2001-2024 WisFaq