\require{AMSmath} Exact oplossen vergelijking Hoe los je 1-sin3(x-1) = 0 exact op? Meilin Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 april 2015 Antwoord Dat gaat zo:$\eqalign{ & 1 - \sin (3(x - 1)) = 0 \cr & - \sin (3(x - 1)) = - 1 \cr & \sin (3(x - 1)) = 1 \cr & 3(x - 1) = \frac{1}{2}\pi + k \cdot 2\pi \cr & x - 1 = \frac{1}{6}\pi + k \cdot \frac{2}{3}\pi \cr & x = 1 + \frac{1}{6}\pi + k \cdot \frac{2}{3}\pi \cr}$Alle stappen begrepen? Anders vragen!Lees je ook de spelregels een keer? WvR maandag 6 april 2015 Re: Exact oplossen vergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je 1-sin3(x-1) = 0 exact op? Meilin Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 april 2015
Meilin Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 april 2015
Dat gaat zo:$\eqalign{ & 1 - \sin (3(x - 1)) = 0 \cr & - \sin (3(x - 1)) = - 1 \cr & \sin (3(x - 1)) = 1 \cr & 3(x - 1) = \frac{1}{2}\pi + k \cdot 2\pi \cr & x - 1 = \frac{1}{6}\pi + k \cdot \frac{2}{3}\pi \cr & x = 1 + \frac{1}{6}\pi + k \cdot \frac{2}{3}\pi \cr}$Alle stappen begrepen? Anders vragen!Lees je ook de spelregels een keer? WvR maandag 6 april 2015
WvR maandag 6 april 2015
©2001-2024 WisFaq