\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 75336 Re: Exponentiele vergelijkingen oplossen Bedankt voor uw reactie. Ik begrijp alleen niet hoe u aan $-\frac{2x}{16}$ komt. U zegt denk aan de rekenregels maarap·aq=ap+qMet vriendelijke groet ela Student hbo - zondag 5 april 2015 Antwoord Machten met een negatieve exponent horen eigenlijk in de noemer:$\eqalign{2^{x - 4} = 2^x \cdot 2^{ - 4} = \frac{{2^x }}{{2^4 }} = \frac{{2^x }}{{16}}}$Het is M3 en M7 van de rekenregels voor machten. WvR zondag 5 april 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bedankt voor uw reactie. Ik begrijp alleen niet hoe u aan $-\frac{2x}{16}$ komt. U zegt denk aan de rekenregels maarap·aq=ap+qMet vriendelijke groet ela Student hbo - zondag 5 april 2015
ela Student hbo - zondag 5 april 2015
Machten met een negatieve exponent horen eigenlijk in de noemer:$\eqalign{2^{x - 4} = 2^x \cdot 2^{ - 4} = \frac{{2^x }}{{2^4 }} = \frac{{2^x }}{{16}}}$Het is M3 en M7 van de rekenregels voor machten. WvR zondag 5 april 2015
WvR zondag 5 april 2015
©2001-2024 WisFaq