Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parametervoorstellingen

Hallo

De kromme K = gegeven door
( x= sin(t)
( y= t2
Gevraagd wordt de coördinaten van de punten waarin de raaklijn aan K evenwijdig is aan de y-as.

Evenwijdig aan de y-as geldt dx/dt =0 en dy/dt = geen 0.
Daar komt uit +/- 1/2p maar dan zijn de coördinaten
(-1, 1/4p2) en (1,1/4p2).
Hoe komt men aan die mooie exacte waarde 1/4p2. Ik krijg daar alleen een numerieke waarde uit?
gr. edward

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 3 april 2015

Antwoord

Vul die twee t-waarden nou eens in in de parametrizering van K.

MBL
vrijdag 3 april 2015

©2001-2024 WisFaq