\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 75242 Re: Re: Re: Differentiëren Sorry, was misschien iets te enthousiast!Gevraagd: snelheid van stijgende vloeistof v=ds/dtGegeven: tempo waarmee water stijgt Q =dV/dtAfgelegde weg s is in dit verhaal h en dus v=dh/dtWe moeten nu een verband zoeken tussen hoogte en volumeV=A·h met A=constanteDus dV/dt=A·dh/dtEn dV/dt/A=dh/dtIs deze redenering duidelijker?Ik weet dat het een eenvoudig voorbeeld is.... Tim Iets anders - dinsdag 24 maart 2015 Antwoord Correct! GHvD woensdag 25 maart 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Sorry, was misschien iets te enthousiast!Gevraagd: snelheid van stijgende vloeistof v=ds/dtGegeven: tempo waarmee water stijgt Q =dV/dtAfgelegde weg s is in dit verhaal h en dus v=dh/dtWe moeten nu een verband zoeken tussen hoogte en volumeV=A·h met A=constanteDus dV/dt=A·dh/dtEn dV/dt/A=dh/dtIs deze redenering duidelijker?Ik weet dat het een eenvoudig voorbeeld is.... Tim Iets anders - dinsdag 24 maart 2015
Tim Iets anders - dinsdag 24 maart 2015
Correct! GHvD woensdag 25 maart 2015
GHvD woensdag 25 maart 2015
©2001-2024 WisFaq