Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen van een rechte

Ik zou deze oefeningen voor mijn examen moeten leren maar snap er niks van bedankt als jullie zouden helpen!

Formules :m=(y2-y1):(x2-x1).

Oefening: A(3,-4)en B(3,5)

Rc : ............. Vgl : ............................................

Tom
Overige TSO-BSO - maandag 23 maart 2015

Antwoord

Beste Tom,

De vergelijking van een rechte door een punt met coördinaten $(x_1,y_1)$ en met rico $m$ is$$y-y_1 = m\left(x-x_1 \right)$$Die formule werkt natuurlijk enkel als de rechte een rico (richtingscoëfficiënt) heeft! Dat is zo voor niet-verticale rechten, maar bij jouw opgave moet de rechte door (3,-4) en (3,5) gaan. Maak een schets om in te zien dat dit een verticale rechte is. Zo een rechte heeft geen rico, iets was je ook aan de formule voor $m$ kan merken: invullen zou een deling door 0 opleveren.

Een verticale rechte heeft een vergelijking van de vorm $x=c$ met $c$ een getal; welk getal in jouw geval?

mvg,
Tom

td
maandag 23 maart 2015

©2001-2024 WisFaq