\require{AMSmath} Goniometrische functie Beste,Kan iemand mij helpen met de volgende opgave de eerste afgeleide te bepalen?f(x)=sin2(2x)+cos2(2x)het antwoord moet nul zijn blijkbaar maar ik kom daar niet in de buurt.Goniometrische functies René Student hbo - zondag 22 maart 2015 Antwoord Als oefening: $ \eqalign{ & f(x) = \sin ^2 (2x) + \cos ^2 \left( {2x} \right) \cr & f'(x) = 2\sin \left( {2x} \right) \cdot \cos \left( {2x} \right) \cdot 2 + 2\cos \left( {2x} \right) \cdot - \sin (2x) \cdot 2 \cr & f'(x) = 4\sin (2x)\cos (2x) - 4\sin (2x)\cos (2x) \cr & f'(x) = 0 \cr} $ Maar dat kan handiger: $ \eqalign{ & f(x) = \sin ^2 (2x) + \cos ^2 \left( {2x} \right) = 1 \cr & f'(x) = 0 \cr} $ Wat je maar wilt... WvR zondag 22 maart 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Kan iemand mij helpen met de volgende opgave de eerste afgeleide te bepalen?f(x)=sin2(2x)+cos2(2x)het antwoord moet nul zijn blijkbaar maar ik kom daar niet in de buurt.Goniometrische functies René Student hbo - zondag 22 maart 2015
René Student hbo - zondag 22 maart 2015
Als oefening: $ \eqalign{ & f(x) = \sin ^2 (2x) + \cos ^2 \left( {2x} \right) \cr & f'(x) = 2\sin \left( {2x} \right) \cdot \cos \left( {2x} \right) \cdot 2 + 2\cos \left( {2x} \right) \cdot - \sin (2x) \cdot 2 \cr & f'(x) = 4\sin (2x)\cos (2x) - 4\sin (2x)\cos (2x) \cr & f'(x) = 0 \cr} $ Maar dat kan handiger: $ \eqalign{ & f(x) = \sin ^2 (2x) + \cos ^2 \left( {2x} \right) = 1 \cr & f'(x) = 0 \cr} $ Wat je maar wilt... WvR zondag 22 maart 2015
WvR zondag 22 maart 2015
©2001-2024 WisFaq