Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met complexe getallen

Beste,
Voor een huistaak wiskunde kreeg ik volgende opgave
: bepaal a en b

(a − 2b) − 5bi = (4 − b) + (2 − 2a)i
Ik kwam steeds vast te zitten na de eerste stap. Gezien ik de imaginaire termen niet te samen kan krijgen.
Kan iemand deze imaginaire termen te samen krijgen aub?

Dirk V
3de graad ASO - zaterdag 14 maart 2015

Antwoord

Volgens mij is -5b gelijk aan 2-2a. Bedoel je dat? Samen met het feit dat a-2b gelijk moet zijn aan 4-b zou dat op te lossen moeten zijn?

Een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden:

a-2b=4-b
-5b=2-2a

Probeer!

WvR
zaterdag 14 maart 2015

©2001-2024 WisFaq