\require{AMSmath} Driehoek ingesloten in twee vierhoeken Beste,driehoek ABC is rechthoekig in C. ABXY en PCAQ zijn vierkanten. Lijn AY snijdt lijn PQ in D. Toon aan dat |AY|=|AD|Nu vroeg ik me af wat voor nut die absoluut strepen hebben. Daarnaast kwam ik ook totaal niet uit hoe ik dit moet oplossen..Zou u mij kunnen helpen?Alvast bedankt! Atena Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 12 maart 2015 Antwoord Hallo Atena, Die verticale strepen zijn geen absoluut-strepen, |AY| is een notatie waarmee wordt bedoeld: "de lengte van AY". Dan het gevraagde bewijs: hoek QAD + hoek DAC = 90° hoek BAC + hoek DAC = 90° Dus hoek QAD is gelijk aan hoek BAC. Wat weet je dan van de rechthoekige driehoeken ADQ en ABC? Kan je hiermee verder? GHvD donderdag 12 maart 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,driehoek ABC is rechthoekig in C. ABXY en PCAQ zijn vierkanten. Lijn AY snijdt lijn PQ in D. Toon aan dat |AY|=|AD|Nu vroeg ik me af wat voor nut die absoluut strepen hebben. Daarnaast kwam ik ook totaal niet uit hoe ik dit moet oplossen..Zou u mij kunnen helpen?Alvast bedankt! Atena Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 12 maart 2015
Atena Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 12 maart 2015
Hallo Atena, Die verticale strepen zijn geen absoluut-strepen, |AY| is een notatie waarmee wordt bedoeld: "de lengte van AY". Dan het gevraagde bewijs: hoek QAD + hoek DAC = 90° hoek BAC + hoek DAC = 90° Dus hoek QAD is gelijk aan hoek BAC. Wat weet je dan van de rechthoekige driehoeken ADQ en ABC? Kan je hiermee verder? GHvD donderdag 12 maart 2015
GHvD donderdag 12 maart 2015
©2001-2024 WisFaq