Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 75120 

Re: Epidauros

Ah ja sorry, 14190 plaatsen.

...
2de graad ASO - zondag 8 maart 2015

Antwoord

Dat zal het totaal aantal plaatsen van het hele Epidauros zijn denk ik en niet slechts de eerste rij, toch?

dus als ik het goed begrijp is de situatie als volgt:
rij 1: x mensen
rij 2: x+6 mensen.
rij 4: x+12 mensen
rij etc.

Totaal aantal plaatsen is dan.
55x + 6(1+2+3...+54) ga na!

(1+2+3+...54)=(54.55)/2=1485

Totaal:
55x+8910=14190
55x=5280
x=96

Ofwel:
rij 1:=96
rij 2:=102
rij 3:=108 etc

Nu willen we weten tot welke rij gevuld is. Je zou dit handmatig kunnen doen, maar wiskundig kan ook.

Laat k het rijnummer zijn wat je zoekt.
Dan heb ik in ieder geval 96k mensen + 0+6+12..+6(k-1)
anders gezegd:
96k+6(1+2+3+4....+(k-1))
96k+3k2-3k
3k2+93k=8000

De rest is kwestie van uitwerken.
mvg DvL

DvL
zondag 8 maart 2015

 Re: Re: Epidauros 

©2001-2024 WisFaq