Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 75117 

Re: Som van 4 getallen uit een bepaalde rij

Ik snap niet hoe je aan k=10 komt.

Emily
2de graad ASO - zondag 8 maart 2015

Antwoord

Hoi Emily,

De som van de 4 opeenvolgende getallen moest 284 zijn.
Ik tel de getallen bij elkaar op en dat is dan 24+24k dat stel ik gelijk aan 284.

24+24k=284

Dit is gewoon een vergelijking die je dan moet oplossen en dan rolt k=10 er vanzelf uit.

DvL
zondag 8 maart 2015

©2001-2024 WisFaq