Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 75103 

Re: Parametervergelijking maken

Dit onderwerp staat nog niet in mijn wiskundeboek en van die site snap ik ook niks hoe je er via die manier er een kan opstellen. Ik heb de spelregels ook van te voren gelezen. Kunt u me echt niet iets helpen?

bram
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 7 maart 2015

Antwoord

Dat is vreemd. Maar als eerste regel staat er 'Bij parameterkrommen worden de plaats van x en y apart gegeven als functie van de tijd t.'.

Als je y=sin(x) wilt schrijven als parameterkromme dan krijg je:

x=t
y=sin(t)

Meer moet het niet zijn. Misschien kan je op school een boek vinden waarin de parameterkrommen worden uitgelegd? En anders moet je dat maar 's op school vragen. Mediatheek? Biblotheek?

Zie Parameterkrommen

WvR
zaterdag 7 maart 2015

©2001-2024 WisFaq