\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 75008 Re: Kransen van regelmatige veelhoeken Ja bedankt. Het enige wat ik nu niet goed begrijp is die 'k' bij de paragraaf 'in het algemeen'. Alvast bedankt Thibau 3de graad ASO - vrijdag 6 maart 2015 Antwoord Hallo,In de zin 'een veelhoek met k hoeken' geeft k het aantal hoeken aan. Bijvoorbeeld: bij een vierhoek is k=4, bij een vijfhoek is k=5 enz.De som van de hoeken in zo'n veelhoek is gelijk aan (k-2)x180°. Dus:In een driehoek is de som van het aantal hoeken:(3-2)x180°=1x180°=180° (dat wist je vast al);In een vierhoek is de som van het aantal hoeken:(4-2)x180°=2x180°=360° (dat wist je misschien ook al);In een vijfhoek is de som van het aantal hoeken:(5-2)x180°=3x180°=540°;enz.OK? GHvD zaterdag 7 maart 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja bedankt. Het enige wat ik nu niet goed begrijp is die 'k' bij de paragraaf 'in het algemeen'. Alvast bedankt Thibau 3de graad ASO - vrijdag 6 maart 2015
Thibau 3de graad ASO - vrijdag 6 maart 2015
Hallo,In de zin 'een veelhoek met k hoeken' geeft k het aantal hoeken aan. Bijvoorbeeld: bij een vierhoek is k=4, bij een vijfhoek is k=5 enz.De som van de hoeken in zo'n veelhoek is gelijk aan (k-2)x180°. Dus:In een driehoek is de som van het aantal hoeken:(3-2)x180°=1x180°=180° (dat wist je vast al);In een vierhoek is de som van het aantal hoeken:(4-2)x180°=2x180°=360° (dat wist je misschien ook al);In een vijfhoek is de som van het aantal hoeken:(5-2)x180°=3x180°=540°;enz.OK? GHvD zaterdag 7 maart 2015
GHvD zaterdag 7 maart 2015
©2001-2024 WisFaq