Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 75061 

Re: Re: Re: Re: Re: Invullen kruistabel

Ik heb via de mail 2 plaatjes gestuurd. Misschien moet er met die andere wat gedaan worden. Ik heb zelf ook al van alles geprobeerd maar kom er voor alsnog niet uit....

Job
Student hbo - maandag 2 maart 2015

Antwoord

Beste Job,

Eerder is jouw kruistabel al als volgt samengevat:

q75062img1.gif

Stel a = x, dan zie je:

b = 215 - 56 - a, dus: b = 159-x
c = 209 - 24 - 39 - a, dus: c = 146-x
d = 162 - 40 - c, dus: d = x-24

Er is dus geen eenduidige waarde voor x. Je kunt één variabele vrij kiezen (in mijn voorbeeld: a), met die keuze liggen de andere variabelen vast.
In het algemeen verwacht je één eenduidige oplossing wanneer je vier vergelijkingen met vier onbekenden hebt. In dit geval echter is de vierde vergelijking afhankelijk van de eerste drie. Je hebt dus slechts drie onafhankelijke vergelijkingen met vier onbekenden. Een vergelijking te weinig dus om een eenduidige oplossing vast te leggen.

Jouw andere tabel geeft geen informatie naar leeftijd, dus hiermee schiet je verder niets op. Met de gegevens die je ons stuurde, zijn de variabelen niet te berekenen.

Uit de vraagstelling blijkt niet duidelijk dat je de ontbrekende variabelen moet berekenen. De opdracht is om de tabel volgens APA-norm weer te geven. Deze APA-norm is een verzameling afspraken over de wijze waarop je literatuurverwijzingen, figuren, tabellen enz. in een publicatie opneemt, zie bijvoorbeeld The APA-team: Tabellen en Figuren. Het lijkt me dat je deze tabel naar deze norm moet aanpassen.

GHvD
dinsdag 3 maart 2015

©2001-2024 WisFaq