Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Minimum berekenen

  1. x, y zijn reele getallen en geldt:
    (x+y)2 + 4xy $\leq$ 2.
    Bereken de minimum waarde van:
    A = 3(x4 + y4 + x2y2) $-$ 2(x2 + y2) + 1
  2. a, b zijn reel en $>$ 0
    Er geldt: 2(a2 +b2) + ab = (a+b)(ab+2).
    Bereken de minimum waarde van:
    P = 4(a3/b3 + b3/a3) - 9(a2/b2 + b2/a2)

sontra
Student universiteit - maandag 2 maart 2015

Antwoord

Wat heb je zelf geprobeerd?
Ik zou in het eerste geval de kritieke punten van $A$ bepalen en daarnaast op de rand de methode van Laplace-multiplicatoren gebruiken.
Bij de tweede zou ik meteen de Laplace-methode toepassen.

kphart
dinsdag 24 maart 2015

 Re: Minimum berekenen 

©2001-2024 WisFaq