Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Ik snap de volgende vergelijking niet: x=tan41,5*tan48,5x

wat is x? kan iemand mij helpen. ik was een keer al op x=3,5 gekomen, maar weet niet meer hoe ik het gedaan heb.

mas
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 1 maart 2015

Antwoord

Als we in graden werken dan gebruiken we dat $90-41{,}5=48{,}5$ en dus $\tan48{,}5^\circ=1/\tan41{,}5^\circ$, oftewel $\tan41{,}5^\circ\times\tan48{,}5^\circ=1$. Hieruit volgt dat $x=1$ een oplossing is, vul maar in.

kphart
maandag 2 maart 2015

©2001-2024 WisFaq