\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 75025 Re: Breuksplitsen Ik ben er uit met dank voor het advies, YoepDoor de x op nul te stellen:A+B=04A+B+C = 04A-2B-C = 9Geeft de oplossing:1/(x+1)-1/(x+2)-3/(x+2)2=9 Yoep Ouder - vrijdag 27 februari 2015 Antwoord Heel goed...Je conclusie moet zijn:$\eqalign{\frac{9}{{(x - 1)\left( {x + 2} \right)^2 }} = \frac{1}{{x - 1}} - \frac{1}{{x + 2}} - \frac{1}{{(x + 2)^2 }}}$Dus je laatste regel klopt niet helemaal.Je schrijft 'door de 'x' op nul te stellen' maar dat klopt ook niet. Strikt genomen geldt juist wat je gevonden hebt voor alle (mogelijke) waarden van 'x'. Omdat ...x2+...x+...=9 weet je dat A+B=0 enz. en dat is dan iets anders wat jij zegt.Maar verder helemaal goed... WvR vrijdag 27 februari 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik ben er uit met dank voor het advies, YoepDoor de x op nul te stellen:A+B=04A+B+C = 04A-2B-C = 9Geeft de oplossing:1/(x+1)-1/(x+2)-3/(x+2)2=9 Yoep Ouder - vrijdag 27 februari 2015
Yoep Ouder - vrijdag 27 februari 2015
Heel goed...Je conclusie moet zijn:$\eqalign{\frac{9}{{(x - 1)\left( {x + 2} \right)^2 }} = \frac{1}{{x - 1}} - \frac{1}{{x + 2}} - \frac{1}{{(x + 2)^2 }}}$Dus je laatste regel klopt niet helemaal.Je schrijft 'door de 'x' op nul te stellen' maar dat klopt ook niet. Strikt genomen geldt juist wat je gevonden hebt voor alle (mogelijke) waarden van 'x'. Omdat ...x2+...x+...=9 weet je dat A+B=0 enz. en dat is dan iets anders wat jij zegt.Maar verder helemaal goed... WvR vrijdag 27 februari 2015
WvR vrijdag 27 februari 2015
©2001-2024 WisFaq