\require{AMSmath} Oplossen (complexe) vijfdemachts functie Hoe los ik bijvoorbeeld dit op: z5 + 15z4 + 90z3 + 270z2 + 405z - 781 = 0 Ik kom er echt niet uit: het moet met behulp van het binomium van Newton te doen zijn. Aragor Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 12 februari 2003 Antwoord Vul eens z = 1 in! Daaruit volgt dat je de veelterm kunt delen door (z - 1) en daardoor zakt de graad. MBL donderdag 13 februari 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik bijvoorbeeld dit op: z5 + 15z4 + 90z3 + 270z2 + 405z - 781 = 0 Ik kom er echt niet uit: het moet met behulp van het binomium van Newton te doen zijn. Aragor Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 12 februari 2003
Aragor Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 12 februari 2003
Vul eens z = 1 in! Daaruit volgt dat je de veelterm kunt delen door (z - 1) en daardoor zakt de graad. MBL donderdag 13 februari 2003
MBL donderdag 13 februari 2003
©2001-2024 WisFaq