Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zonder algemene formule

Hoi, ik wou weten of er een andere manier is om in $\mathbf{R}$ iets op te lossen zonder dat ik de algemene formule gebruik. Bijvoorbeeld bij 4x2-9=0

Alvast bedankt

robina
2de graad ASO - woensdag 25 februari 2015

Antwoord

Deze vergelijking is eigenlijk te kort om naar het wapen van de algemene formule te grijpen, maar het kan natuurlijk wel.
Handiger is het om er eerst x2 = 9/4 van te maken (en dat lukt omdat de vergelijking zo kort is) en meteen de conclusie te trekken dat x = 3/2 of x = -3/2

MBL
woensdag 25 februari 2015

©2001-2024 WisFaq