Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

Hallo,
Wordt gevraagd de primitieve van 4/(7x)
Ik dacht zelf k.ln|7x|
dan = 7k/7x geeft 7k=4 en k=4/7
dus 4/7ln|7x|+c

Volgens jullie rekenhulp is het antwoord 4/7log|x|+c
en volgens mijn boek 4/7ln|x|
Zou je mij de juiste berekening willen laten zien aub?
gr. edward

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 februari 2015

Antwoord

Er is geen `juiste' berekening. De uiteindelijke test is: klopt het antwoord? En dat kun je altijd controleren door je antwoord te differentieren. Als de afgeleide van je antwoord weer $4/(7x)$ is is het antwoord correct.

kphart
woensdag 25 februari 2015

©2001-2024 WisFaq