Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aantal product per doos

Wij dienen een heel inleidende opdracht te doen voor LP (geen wiskundige achtergrond en nooit statistiek gehad).

Als opdracht heb ik dan geopteerd voor de volgende opdracht:
Je hebt een doos met afmeting 20cm·40cm·30cm

en je hebt als volgt 3 producten

Prod. 1: 10cm x 7cm x 2cm
Prod. 2: 12cm x 4cm x 4cm
Prod. 3: 6cm x 2cm x 2cm

Hoeveel producten geraken er in de doos
1) 1 product per doos
2) maximaliseer indien je de producten mag mengelen.

Ik geraak er maar niet aan uit

bascia
Student universiteit - maandag 23 februari 2015

Antwoord

Wanneer het de bedoeling is om zoveel mogelijk producten in de doos te stoppen, kan je de doos het beste vullen met alleen product 3. Dit product heeft de kleinste inhoud, en je kunt de doos geheel vullen:
  • 5 producten achter elkaar in de richting van de zijde van 30 cm(5x6=30 cm);
  • 20 producten naast elkaar in de richting van de zijde van 40 cm (20x2=40 cm);
  • 15 lagen op elkaar in de richting van de zijde van 30 cm (5x2=30 cm)

GHvD
dinsdag 24 februari 2015

©2001-2024 WisFaq