Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

Wat is de integraal van x/((Ö(x+1))-(x+1)^(1/4))?

Alvast bedankt

Demmy
Student universiteit - zaterdag 21 februari 2015

Antwoord

Als je $u=(x+1)^{\frac14}$ substitueert krijg je $x=u^4-1$ en $\mathrm{d}x=4u^3\,\mathrm{d}u$; de integraal wordt dan
$$
4\int u^5+u^4+u^3+u^2\,\mathrm{d}u
$$
(reken maar na). Nu is het verder niet moeilijk meer, neem ik aan.

kphart
zaterdag 21 februari 2015

©2001-2024 WisFaq