\require{AMSmath} Gelijkheid bewijzen Ik moet volgende goniometrische gelijkheid bewijzen:$\eqalign{\frac{{\cot \alpha }}{{1 + \cot ^2 \alpha }} = \sin \alpha \cos \alpha}$Ik kom er maar niet uit Confuc 2de graad ASO - vrijdag 20 februari 2015 Antwoord Beste Confucius,Je weet wellicht dat $\eqalign{\cot \alpha = \frac{\cos \alpha}{\sin \alpha}}$.Vervang in het linkerlid elke cotangens zodat je enkel nog sinus en cosinus hebt, vereenvoudig dan. Kan je zo verder?mvg,Tom td vrijdag 20 februari 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet volgende goniometrische gelijkheid bewijzen:$\eqalign{\frac{{\cot \alpha }}{{1 + \cot ^2 \alpha }} = \sin \alpha \cos \alpha}$Ik kom er maar niet uit Confuc 2de graad ASO - vrijdag 20 februari 2015
Confuc 2de graad ASO - vrijdag 20 februari 2015
Beste Confucius,Je weet wellicht dat $\eqalign{\cot \alpha = \frac{\cos \alpha}{\sin \alpha}}$.Vervang in het linkerlid elke cotangens zodat je enkel nog sinus en cosinus hebt, vereenvoudig dan. Kan je zo verder?mvg,Tom td vrijdag 20 februari 2015
td vrijdag 20 februari 2015
©2001-2024 WisFaq