Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eenvoudige tweedegraadsvergelijkingen

Wat is de berekening bij x= -50?
Alvast bedankt we komen er maar niet uit.

Nathal
Ouder - woensdag 18 februari 2015

Antwoord

Als het de bedoeling is dat $x=-50$ een oplossing is van een tweedegraadsvergelijking dan is een mogelijke kandidaat:

$x(x+50)=0$

Oplossen zou $x=0$ of $x=-50$ als oplossingen geven. Maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden...

Helpt dat?



Als het de bedoeling is dat x=-50 de enige oplossing is van een tweedegraadsvergelijking dan moet (-50,0) de top zijn. Je krijgt dan als vergelijking (bijvoorbeeld):

$(x+50)^{2}=0$



Is dat wat?

WvR
woensdag 18 februari 2015

©2001-2025 WisFaq