\require{AMSmath} Substitutiemethode Hey!Ik zit vast met de volgende vraag. Kan u mij alsjeblieft helpen?Ik moet volgende integraal berekenen (het behoort tot substitutie:: integralen van irrationale functies):$\eqalign{\int {\frac{{\sqrt x }}{{1 + x}}\,dx}}$Alvast bedankt,Dylan.Substitutiemethode Dylan 3de graad ASO - woensdag 18 februari 2015 Antwoord De eerste stappen zijn:$\eqalign{ & \int {\frac{{\sqrt x }}{{1 + x}}dx} = \cr & \int {\frac{{2x}}{{1 + x}} \cdot d\left( {\sqrt x } \right)} = \cr & neem\,\,t = \sqrt x \cr & \int {\frac{{2t^2 }}{{1 + t^2 }} \cdot dt} \cr}$Oefeningen WvR woensdag 18 februari 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hey!Ik zit vast met de volgende vraag. Kan u mij alsjeblieft helpen?Ik moet volgende integraal berekenen (het behoort tot substitutie:: integralen van irrationale functies):$\eqalign{\int {\frac{{\sqrt x }}{{1 + x}}\,dx}}$Alvast bedankt,Dylan.Substitutiemethode Dylan 3de graad ASO - woensdag 18 februari 2015
Dylan 3de graad ASO - woensdag 18 februari 2015
De eerste stappen zijn:$\eqalign{ & \int {\frac{{\sqrt x }}{{1 + x}}dx} = \cr & \int {\frac{{2x}}{{1 + x}} \cdot d\left( {\sqrt x } \right)} = \cr & neem\,\,t = \sqrt x \cr & \int {\frac{{2t^2 }}{{1 + t^2 }} \cdot dt} \cr}$Oefeningen WvR woensdag 18 februari 2015
WvR woensdag 18 februari 2015
©2001-2024 WisFaq