\require{AMSmath} Differentieren van een logaritmische functie Kunt u mij vertellen wat ik fout doe?Ik moet het volgende logaritme differentieren:f(x)=ln√(x+1)Ik doe het volgende:f'(x)=1/√(x+1)·1/(2√x)= 1/(2x+2√x)Alleen het antwoord zou moeten zijn 1/(2x+2)MvG m Grau Student hbo - dinsdag 17 februari 2015 Antwoord Kijk maar 's:$\eqalign{ & f(x) = \ln \left( {\sqrt {x + 1} } \right) \cr & f'(x) = \frac{1}{{\sqrt {x + 1} }} \cdot \frac{1}{{2\sqrt {x + 1} }} \cr & f'(x) = \frac{1}{{2(x + 1)}} \cr & f'(x) = \frac{1}{{2x + 2}} \cr} $Die $\eqalign{\frac{1}{{2\sqrt x }}}$ klopt niet, dat moest $\eqalign{\frac{1}{{2\sqrt {x + 1} }}}$ zijn. WvR dinsdag 17 februari 2015 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u mij vertellen wat ik fout doe?Ik moet het volgende logaritme differentieren:f(x)=ln√(x+1)Ik doe het volgende:f'(x)=1/√(x+1)·1/(2√x)= 1/(2x+2√x)Alleen het antwoord zou moeten zijn 1/(2x+2)MvG m Grau Student hbo - dinsdag 17 februari 2015
m Grau Student hbo - dinsdag 17 februari 2015
Kijk maar 's:$\eqalign{ & f(x) = \ln \left( {\sqrt {x + 1} } \right) \cr & f'(x) = \frac{1}{{\sqrt {x + 1} }} \cdot \frac{1}{{2\sqrt {x + 1} }} \cr & f'(x) = \frac{1}{{2(x + 1)}} \cr & f'(x) = \frac{1}{{2x + 2}} \cr} $Die $\eqalign{\frac{1}{{2\sqrt x }}}$ klopt niet, dat moest $\eqalign{\frac{1}{{2\sqrt {x + 1} }}}$ zijn. WvR dinsdag 17 februari 2015
WvR dinsdag 17 februari 2015
©2001-2025 WisFaq