\require{AMSmath} Vergelijking raaklijn aan cirkel Goedenavond,Ik ben momenteel bezig met dit onderwerp maar kan er totaal niet uitkomen, zelfs niet met de uitleg in het boek.De vraag : Bepaal een vergelijking van de raaklijn aan de gegeven cirkel in het gegeven punt A.x2+y2+6x-8=0 , A = (1,-1)Dit is mijn uitwerking:(x+3)2+y2=17M (middelpunt) = (-3,0)M-A : -3 - 1 = -4 =x , 0 + 1 = yDus : -4x+y = ?Als ik punt A hier invul dan krijg ik -4x-y=-5Wat doe ik verkeerd? Bij voorbaat dank. Michae Student hbo - vrijdag 13 februari 2015 Antwoord Op de een na laatste regel schrijf je $-4x-y=-5$ in plaats van $-4x+y=-5$. Doe je dat niet dat klopt het precies!Een mooie methode staat op cirkel en raaklijn. Alles zullen we eerlijk delen.De raaklijn door $A(1,-1)$ gaat door:$x·1+y·-1+3x+3·1-8=0$$x-y+3x-5=0$$y=4x-5$Al 's eerder gezien? Zie Raaklijnen WvR vrijdag 13 februari 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goedenavond,Ik ben momenteel bezig met dit onderwerp maar kan er totaal niet uitkomen, zelfs niet met de uitleg in het boek.De vraag : Bepaal een vergelijking van de raaklijn aan de gegeven cirkel in het gegeven punt A.x2+y2+6x-8=0 , A = (1,-1)Dit is mijn uitwerking:(x+3)2+y2=17M (middelpunt) = (-3,0)M-A : -3 - 1 = -4 =x , 0 + 1 = yDus : -4x+y = ?Als ik punt A hier invul dan krijg ik -4x-y=-5Wat doe ik verkeerd? Bij voorbaat dank. Michae Student hbo - vrijdag 13 februari 2015
Michae Student hbo - vrijdag 13 februari 2015
Op de een na laatste regel schrijf je $-4x-y=-5$ in plaats van $-4x+y=-5$. Doe je dat niet dat klopt het precies!Een mooie methode staat op cirkel en raaklijn. Alles zullen we eerlijk delen.De raaklijn door $A(1,-1)$ gaat door:$x·1+y·-1+3x+3·1-8=0$$x-y+3x-5=0$$y=4x-5$Al 's eerder gezien? Zie Raaklijnen WvR vrijdag 13 februari 2015
Zie Raaklijnen
WvR vrijdag 13 februari 2015
©2001-2024 WisFaq