\require{AMSmath} Vergelijkingen algebraisch oplossen Hoe los ik deze algebraïsch op? x(x-3)= 10 ?De antwoorden zijn x=5 en x=-2! fleur Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 11 februari 2015 Antwoord Dat gaat zo: x(x-3)=10 x2-3x=10 x2-3x-10=0 (x-5)(x+2)=0 x=5 of x=-2 Haakjes wegwerken, op nul herleiden, ontbinden in factoren en de product-som-methode... Zie ook 2. Tweedegraads-vergelijkingen oplossen WvR woensdag 11 februari 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik deze algebraïsch op? x(x-3)= 10 ?De antwoorden zijn x=5 en x=-2! fleur Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 11 februari 2015
fleur Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 11 februari 2015
Dat gaat zo: x(x-3)=10 x2-3x=10 x2-3x-10=0 (x-5)(x+2)=0 x=5 of x=-2 Haakjes wegwerken, op nul herleiden, ontbinden in factoren en de product-som-methode... Zie ook 2. Tweedegraads-vergelijkingen oplossen WvR woensdag 11 februari 2015
WvR woensdag 11 februari 2015
©2001-2024 WisFaq