\require{AMSmath} Re: Re: Een ongelijkheid oplossen Hoi,Ik heb nog een vraag over de correcte formulering van het antwoord. Zijn de volgende formuleringen juist.De ongelijkheid geldt voor alle x = -4 of x = -2/3.De ongelijkheid heeft een oplossing voor alle x = -4 en (voor alle?) x = -2/3.Groeten,Viky viky Iets anders - woensdag 4 februari 2015 Antwoord Je moet in iedere geval niet 'en' schrijven als je 'of' bedoelt. Je kunt schrijven:$s = \left\{ {x \in {\mathbf{R}}\,|\,x \leq - 4 \vee x \geq - \frac{2}{3}} \right\}$Met $s$ als oplossingsverzameling.Meestal schrijf je:${x \leq - 4 \vee x \geq - \frac{2}{3}}$Als iedereen maar begrijpt wat je bedoelt en er geen onduidelijkheden zijn.Uiteraard kunnen docenten altijd andere eisen stellen aan de notaties, maar dat wordt je dan wel verteld... WvR woensdag 4 februari 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi,Ik heb nog een vraag over de correcte formulering van het antwoord. Zijn de volgende formuleringen juist.De ongelijkheid geldt voor alle x = -4 of x = -2/3.De ongelijkheid heeft een oplossing voor alle x = -4 en (voor alle?) x = -2/3.Groeten,Viky viky Iets anders - woensdag 4 februari 2015
viky Iets anders - woensdag 4 februari 2015
Je moet in iedere geval niet 'en' schrijven als je 'of' bedoelt. Je kunt schrijven:$s = \left\{ {x \in {\mathbf{R}}\,|\,x \leq - 4 \vee x \geq - \frac{2}{3}} \right\}$Met $s$ als oplossingsverzameling.Meestal schrijf je:${x \leq - 4 \vee x \geq - \frac{2}{3}}$Als iedereen maar begrijpt wat je bedoelt en er geen onduidelijkheden zijn.Uiteraard kunnen docenten altijd andere eisen stellen aan de notaties, maar dat wordt je dan wel verteld... WvR woensdag 4 februari 2015
WvR woensdag 4 februari 2015
©2001-2024 WisFaq