Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 8248 

Re: Re: Nul tot de macht nul

Dit is een reactie op het probleem; de nummerieke waar van 00
Om daar achter te komen gebruik ik de meetkundige reeks.
De som van de eerste n-termen is; S(n)=\Sigma_{k=0}^{n-1}xk. Nemen we nu voor 'x' de constante 0 dan dan is;
S(n)=00+01+02+.......+1
DE nummerieke waarde van 00 is niet bekend, maar van de overige termen zijn de producten gelijk aan nul dus de som is nul.

dus S(n)=00+\Sigma_{k=1}^{n-1}0k=00

Verder weten we dat de som van een meetkundige reeks ontstaat uit het quotient xn-1/x-1. Nemen we hier ook weer voor 'x' de constante '0', dan wordt de som;
S(n)=\Sigma_{k=0}^{n-1}0n=0n-1/0-1=-1/-1=1
Conclusie; 00=1

Bert B
Iets anders - donderdag 29 januari 2015

Antwoord

Helemaal akkoord. Ook hier blijkt weer dat het doelmatiger is om 00 = 1 te definiëren en de vorm 0a = 0 alleen te definiëren voor a$>$0.

MBL
vrijdag 30 januari 2015

©2001-2024 WisFaq