\require{AMSmath} Hoe de onbekende in een formule te berekenen Uit deze formule moet ik de onbekende uitrekenen maar weet niet hoe omdat er tussen de haakjes bij de berekeningen een onbekende zit:((1·1.84·0.96)+(x·1.5338·0.61))/((1·1.84)+(x·1.5338))=0.720215704 wouter Leerling mbo - donderdag 29 januari 2015 Antwoord Daar komt ie!((1·1.84·0.96)+(x·1.5338·0.61))/((1·1.84)+(x·1.5338))=0.720215704Eerst maar 's berekenen wat al kan:(1.7664+0.935618x)/(1.84+1.5338x)=0.720215704Dan kruislings vermenigvuldigen:1.7664+0.935618x=0.720215704·(1.84+1.5338x)Haakjes wegwerken:1.7664+0.935618x=1.325196895+1.104666846xDan verder oplossen:0.4412031049=0.1690488460xx=0.4412031049/0.1690488460x=2.609914917Waarschijnlijk heb ik ergens een schrijffoutje gemaakt. Eigenlijk zou er x=2.609914903 uit moeten komen, maar hopelijk helpt het toch... WvR donderdag 29 januari 2015 Re: Hoe de onbekende in een formule te berekenen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Uit deze formule moet ik de onbekende uitrekenen maar weet niet hoe omdat er tussen de haakjes bij de berekeningen een onbekende zit:((1·1.84·0.96)+(x·1.5338·0.61))/((1·1.84)+(x·1.5338))=0.720215704 wouter Leerling mbo - donderdag 29 januari 2015
wouter Leerling mbo - donderdag 29 januari 2015
Daar komt ie!((1·1.84·0.96)+(x·1.5338·0.61))/((1·1.84)+(x·1.5338))=0.720215704Eerst maar 's berekenen wat al kan:(1.7664+0.935618x)/(1.84+1.5338x)=0.720215704Dan kruislings vermenigvuldigen:1.7664+0.935618x=0.720215704·(1.84+1.5338x)Haakjes wegwerken:1.7664+0.935618x=1.325196895+1.104666846xDan verder oplossen:0.4412031049=0.1690488460xx=0.4412031049/0.1690488460x=2.609914917Waarschijnlijk heb ik ergens een schrijffoutje gemaakt. Eigenlijk zou er x=2.609914903 uit moeten komen, maar hopelijk helpt het toch... WvR donderdag 29 januari 2015
WvR donderdag 29 januari 2015
©2001-2024 WisFaq