Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Fout op een manteloppervlakte

Hoe kun je de fout op een manteloppervlakte van een kubus bepalen indien de inhoud bepaald is tot op 5%?

Zou u het kunnen uitleggen via de formules van de percentuele, relatieve, absolute fout?

lisa
3de graad ASO - zaterdag 24 januari 2015

Antwoord

De inhoud is $V=a^3$, waarbij $a$ de lengte van een ribbe is; de oppervlakte is dan $O=6a^2$; dan kun je $O$ ook als als functie $V$ schrijven: $O=6V^{\frac23}$.
Met differentiëren moet je er nu wel uit kunnen komen.

kphart
woensdag 28 januari 2015

©2001-2024 WisFaq