Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 3638 

Re: Oppervlakte ovaal

Is het niet $\pi$/4·a·b?

Daan v
Student hbo - zaterdag 24 januari 2015

Antwoord

Inderdaad dat is het niet...

Dat kan je ook wel inschatten als je naar de tekening kijkt:

q74798img1.gif

De oppervlakte van het 'gele stukje' is kleiner dan de oppervlakte van het rechthoekje van $a$ bij $b$, maar als je $a\cdot b$ met $\pi$ vermenigvuldigt (dat is iets meer dan 3 keer) dan krijg je precies de oppervlakte van de ellips.

Helpt dat?

WvR
zaterdag 24 januari 2015

©2001-2024 WisFaq