Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het getal e

Beste,

Hoe moet ik (ex - e-x)2 uitrekenen? Zelf kwam ik zo ver om te zeggen: e2x - e-2x, maar bij de antwoorden staat:
4+e2x - 2+e-2x.

Hoe zijn ze hier aan gekomen?

Alvast bedankt!
Mvg

Atena
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 24 januari 2015

Antwoord

Hoi Atena,

Ik denk gewoon uitgewerkt als merkwaardig product hoor. Waar die 4 vandaan komt weet ik echter ook niet, wellicht is dat een typefoutje van jouw geweest?

In ieder geval:

$
\begin{array}{l}
(a - b)^2 = a^2 - 2ab + b^2 \\
(e^x - e^{ - x} )^2 = (e^x )^2 - 2e^x e^{ - x} + (e^{ - x} )^2 = e^{2x} - 2 + e^{ - 2x} \\
\\
\end{array}
$

mvg DvL

DvL
zaterdag 24 januari 2015

 Re: Het getal e 

©2001-2024 WisFaq