Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74748 

Re: Zomermarkt

Hi. Dit gaat over de zomerkamp hoe kom je aan de oplossing
daar kom ik juist niet uit. De oplossing van de y= x= en z =. Ik denk dat je een of andere substitutie toepast om aan het uiteindelijke antwoord te komen?

sharon
Student hbo - zaterdag 17 januari 2015

Antwoord

Omdat het hier gaat om 3 variabelen en 2 vergelijkingen kom je er niet 'zo maar' uit. Maar x, y en z zijn wel gehele getallen. Je kunt met de vergelijking 2y+3z=12 alle mogelijkheden even langs lopen... en dat zijn er maar 3.

Hoe je dat doet? Als y=0, y=3 of y=6 dan blijft er voor 3z iets over van een drievoud. Andere mogelijkheden zijn er niet. Had je de link bekeken? Zelfde idee...

WvR
zaterdag 17 januari 2015

©2001-2024 WisFaq