Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Natuurlijk logaritme optellen

Hallo,

Ik heb een vraag over het optellen van natuurlijke logaritmes. Hoe tel je deze op?

Hoe doe ik dit bijvoorbeeld?
7-1,5ln(6)+1,5ln(1/2)

De uitwerking zegt dat de uitkomst is:
7-1,5ln(12) Hoe komen ze hierbij?

Juan L
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 januari 2015

Antwoord

Met behulp van de rekenregels: je weet dat $\ln a+\ln b=\ln(ab)$ en $\ln a-\ln b=\ln(a/b)$?
$$
7-1.5\ln(6)+1.5\ln(1/2)=7-1.5\bigl(\ln(6)-\ln(1/2)\bigr)=\ldots
$$

kphart
woensdag 14 januari 2015

©2001-2024 WisFaq