Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wiskunde en economie

vraag en aanbod van 2 goederen zijn gegeven:
qv1= 10 - 2p1 +p2
qv2= 5 + 2p1 - 2p1
qa1= -3 +2p1
qa2= -2 + 3p2
De vraag is: gaat het hier om concurrerende goederen of goederen waar de ene geen nut heeft zonder de andere?
Ik snap dat het concurrerende goederen zijn, maar zou niet weten welk type van vergelijkingen 'goederen waar de ene geen nut heeft zonder de andere' aangeven?

Jonas
Student universiteit - woensdag 14 januari 2015

Antwoord

Je moet kijken naar de plussen en de minnen in de vraagvergelijkingen.
Dan weet ik vrijwel zeker dat je qv2 niet juist is, ik vermoed -2p2

Gaat prijs p1 omhoog dan daalt qv1 en stijgt qv2
Omgekeerd effect bij stijging van p2

Goederen 1 en 2 zijn dus substitutiegoederen (zoals Pepsi Cola en Coca cola)

met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 15 januari 2015

©2001-2024 WisFaq