\require{AMSmath} Integreren Hallo, Ik moet de volgende functies integreren: (3sin(x)/(2-cos(x) x/(x2+1)^4 Ik zie in beide funcites het licht niet meer :P Alvast hartstikke bedankt! Dewa Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 11 februari 2003 Antwoord Je ziet dat bij beide functies de teller iets met de algeleide van de noemer te maken heeft ò(3sin(x)/(2-cos(x))dx = (stel u=2-cos(x) dan du=sinx dx) ò 3/u du = 3 ln |u| + c = 3 ln (2-cos(x)) + c Bij de tweede doe je iets soortgelijks: stel u=x2+1 beetje puzzelen ............. moet lukken nu !! Met vriendelijke groet JaDeX jadex dinsdag 11 februari 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik moet de volgende functies integreren: (3sin(x)/(2-cos(x) x/(x2+1)^4 Ik zie in beide funcites het licht niet meer :P Alvast hartstikke bedankt! Dewa Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 11 februari 2003
Dewa Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 11 februari 2003
Je ziet dat bij beide functies de teller iets met de algeleide van de noemer te maken heeft ò(3sin(x)/(2-cos(x))dx = (stel u=2-cos(x) dan du=sinx dx) ò 3/u du = 3 ln |u| + c = 3 ln (2-cos(x)) + c Bij de tweede doe je iets soortgelijks: stel u=x2+1 beetje puzzelen ............. moet lukken nu !! Met vriendelijke groet JaDeX jadex dinsdag 11 februari 2003
jadex dinsdag 11 februari 2003
©2001-2024 WisFaq