Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Volume berekening

Bereken het volume afgebakend door de oppervlaktes met vergelijkingen:
y2 + z2 = 1 en x2+2y2=2
Ik weet niet hoe hier aan te beginnen...

ruben
Student universiteit België - zondag 11 januari 2015

Antwoord

Ik zou een integraal proberen, bijvoorbeeld
$$
\int\!\!\!\!\int_G \sqrt{2-2y^2}\,dA
$$
waarbij $G$ de cirkelschijf in het $yz$-vlak is met straal $1$ en middelpunt $(0,0)$.
Of
$$
\int\!\!\!\!\int_D \sqrt{1-y^2}\,dA
$$
waarbij $D$ het gebied in het $xy$-vlak is binnen de ellips met vergelijking $x^2+2y^2=2$.

kphart
maandag 12 januari 2015

 Re: Volume berekening 

©2001-2024 WisFaq