Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal onechte breuk

In de integraal staat in de teller: x3 en in de noemer: √(x2+1). Dit is dus een onechte breuk. Om deze te integreren zou je de euclidische deling kunnen gebruiken maar hiervoor zit de vierkantswortel in de noemer in de weg. Weet iemand hoe ik deze integraal kan aanpakken?

Ina Wa
3de graad ASO - zondag 11 januari 2015

Antwoord

Je zou √(x2 + 1) = t kunnen stellen waaruit volgt dat x2 + 1 = t2.
Dan is x4 = t4 - 2t2 + 1 en dus 4x3dx = (4t3 - 4t)dt en die x3dx staat precies in de teller van je breuk.

MBL
zondag 11 januari 2015

©2001-2024 WisFaq