\require{AMSmath} Wortel delen Hoe kun je de volgende wortel door x delen ? Ö2x2+1 maarte Student hbo - woensdag 7 januari 2015 Antwoord Het is niet helemaal duidelijk wat je bedoelt. Misschien moet je haakjes gebruiken als dat nodig is? We proberen een aantal varianten: $ \eqalign{ \frac{{\sqrt {2x^2 + 1} }} {x} = \frac{{\sqrt {2x^2 + 1} }} {{\sqrt {x^2 } }} = \sqrt {\frac{{2x^2 + 1}} {{x^2 }}} = \sqrt {2 + \frac{1} {{x^2 }}} } $ $ \eqalign{ \frac{{\sqrt {2x^2 } + 1}} {x} = \frac{{\sqrt {2x^2 } }} {x} + \frac{1} {x} = \frac{{\sqrt {2x^2 } }} {{\sqrt {x^2 } }} + \frac{1} {x} = \sqrt {\frac{{2x^2 }} {{x^2 }}} + \frac{1} {x} = \sqrt 2 + \frac{1} {x} } $ $ \eqalign{ \frac{{\sqrt 2 \cdot x^2 + 1}} {x} = \sqrt 2 \cdot x + \frac{1} {x} } $ Staat wat je bedoelde erbij? Allemaal duidelijk? Anders kun je 't nog een keer proberen! WvR woensdag 7 januari 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kun je de volgende wortel door x delen ? Ö2x2+1 maarte Student hbo - woensdag 7 januari 2015
maarte Student hbo - woensdag 7 januari 2015
Het is niet helemaal duidelijk wat je bedoelt. Misschien moet je haakjes gebruiken als dat nodig is? We proberen een aantal varianten: $ \eqalign{ \frac{{\sqrt {2x^2 + 1} }} {x} = \frac{{\sqrt {2x^2 + 1} }} {{\sqrt {x^2 } }} = \sqrt {\frac{{2x^2 + 1}} {{x^2 }}} = \sqrt {2 + \frac{1} {{x^2 }}} } $ $ \eqalign{ \frac{{\sqrt {2x^2 } + 1}} {x} = \frac{{\sqrt {2x^2 } }} {x} + \frac{1} {x} = \frac{{\sqrt {2x^2 } }} {{\sqrt {x^2 } }} + \frac{1} {x} = \sqrt {\frac{{2x^2 }} {{x^2 }}} + \frac{1} {x} = \sqrt 2 + \frac{1} {x} } $ $ \eqalign{ \frac{{\sqrt 2 \cdot x^2 + 1}} {x} = \sqrt 2 \cdot x + \frac{1} {x} } $ Staat wat je bedoelde erbij? Allemaal duidelijk? Anders kun je 't nog een keer proberen! WvR woensdag 7 januari 2015
WvR woensdag 7 januari 2015
©2001-2024 WisFaq