Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Statistiek en kansrekenen

Geachte,
Kunt u mij helpen bij het volgende probleem?
In een pak koffie zou 500 gram moeten zitten..
Bij een controle van 50 pakken zijn dit de resultaten:
481-497-491-495-506- enz.
De waarnemingen worden verdeeld in klassen met als eerste klasse 470-$<$475.
Maak een frequentietabel bij deze klassenindeling en bereken m.b.v. deze klassenindeling het gemiddelde.
1. In de eerste klasse komen alleen de getallen 470,
471,472,473,474 voor, dus het klassenmidden=472
Er zitten in deze klasse 8 waarnemingsgetallen, dus ik
doe: ( 472 x 8 + 477 x ... enz.) : 50 =......
2. Ik neem als klassenmidden (470+475): 2 = 472,5
Vervolgens: (472,5 x 8 + 477 x ....enz.) : 50=......
Kunt u mij zeggen welke van de twee uitwerkingen de juiste is?
Alvast dank,
Katrijn

Katrij
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 7 januari 2015

Antwoord

De notatie 470-475 betekent van 470 tot 475. De linker klassegrens is 470. De rechter klassegrens is 475 dus het klassemidden is 472,5. Dus de tweede uitwerking lijkt me goed.

WvR
woensdag 7 januari 2015

©2001-2024 WisFaq