Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met complexe

de vergelijking zegt
v(z)=z3-pz2-(p-i)z-(3+i)=0

z=(i)

bepaal de waarde van p.
ontbind v(z) in een lineaire en een kwadratische factor.bepaal andere oplossingen in de normaalvorm

het antwoord op de eerste vraag is. Deze heb ik al opgelost. P=1-i
de 2de is denk ik dat dit de p invullen is?
en de derde heb ik geen flauw idee.

yael
Student Hoger Onderwijs België - zondag 4 januari 2015

Antwoord

Omdat $i$ een oplossing is kun je $v(z)$ schrijven als $(z-i)w(z)$, met $w(z)$ een tweedegraadsfunctie. De `andere'oplossingen van $v(z)=0$ zijn dan de oplossingen van $w(z)=0$.

kphart
zondag 4 januari 2015

©2001-2024 WisFaq