\require{AMSmath} Kansdichtheid De kansdichtheid van een continue stochast X is gegeven doorf(x)=(ax2 + b) voor x$\in$[0; 1]0 voor x$\in$[0; 1]Verder is gegeven dat E(X) = 2/3 . Bereken a en b.Ik heb a en b berekend a=-2 en b=5/2 klopt het? Maloco Student hbo - zondag 4 januari 2015 Antwoord Ik neem maar aan dat het zoiets moet zijn als:$f(x) = \left\{ \begin{array}{l} ax^2 + b\,\,voor\,\,x \in [0,1] \\ 0\,\,voor\,\,x \notin [0,1] \\ \end{array} \right.$Volgens mij moeten er dan twee dingen gelden:$\eqalign{ & \int\limits_0^1 {ax^2 + b\,\,dx = 1} \cr & \int\limits_0^1 {x\left( {ax^2 + b} \right)\,dx\,\, = \,\,\frac{2}{3}} \cr}$Ik kom dan uit op a=2 en b=$\frac{1}{3}$. Hoe kom je aan a=$-$2 en b=$\frac{5}{2}$? WvR zondag 4 januari 2015 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De kansdichtheid van een continue stochast X is gegeven doorf(x)=(ax2 + b) voor x$\in$[0; 1]0 voor x$\in$[0; 1]Verder is gegeven dat E(X) = 2/3 . Bereken a en b.Ik heb a en b berekend a=-2 en b=5/2 klopt het? Maloco Student hbo - zondag 4 januari 2015
Maloco Student hbo - zondag 4 januari 2015
Ik neem maar aan dat het zoiets moet zijn als:$f(x) = \left\{ \begin{array}{l} ax^2 + b\,\,voor\,\,x \in [0,1] \\ 0\,\,voor\,\,x \notin [0,1] \\ \end{array} \right.$Volgens mij moeten er dan twee dingen gelden:$\eqalign{ & \int\limits_0^1 {ax^2 + b\,\,dx = 1} \cr & \int\limits_0^1 {x\left( {ax^2 + b} \right)\,dx\,\, = \,\,\frac{2}{3}} \cr}$Ik kom dan uit op a=2 en b=$\frac{1}{3}$. Hoe kom je aan a=$-$2 en b=$\frac{5}{2}$? WvR zondag 4 januari 2015
WvR zondag 4 januari 2015
©2001-2024 WisFaq