\require{AMSmath} Logaritme vergelijking (49√7)x=49Ik krijg deze niet opgelost.Ik kom tot 2 49√6log7 = 49Graag uw advies hierop. Michel Student hbo - dinsdag 23 december 2014 Antwoord Druk alles uit in machten van 7?$\eqalign{ & \left( {49\sqrt 7 } \right)^x = 49 \cr & \left( {7^2 \cdot 7^{\frac{1}{2}} } \right)^x = 7^2 \cr & \left( {7^{2\frac{1}{2}} } \right)^x = 7^2 \cr & 7^{2\frac{1}{2}x} = 7^2 \cr & 2\frac{1}{2}x = 2 \cr & x = \frac{4}{5} \cr}$Tada...NaschriftMeer in het algemeen is een algemene aanpak van exponentiele vergelijkingen om te werken naar zoiets als $\eqalign{7^{a}=7^{b}}$. Dan geldt $a=b$ en dan ben je er meestal wel.7. Exponentiële en logaritmische vergelijkingen oplossen WvR dinsdag 23 december 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
(49√7)x=49Ik krijg deze niet opgelost.Ik kom tot 2 49√6log7 = 49Graag uw advies hierop. Michel Student hbo - dinsdag 23 december 2014
Michel Student hbo - dinsdag 23 december 2014
Druk alles uit in machten van 7?$\eqalign{ & \left( {49\sqrt 7 } \right)^x = 49 \cr & \left( {7^2 \cdot 7^{\frac{1}{2}} } \right)^x = 7^2 \cr & \left( {7^{2\frac{1}{2}} } \right)^x = 7^2 \cr & 7^{2\frac{1}{2}x} = 7^2 \cr & 2\frac{1}{2}x = 2 \cr & x = \frac{4}{5} \cr}$Tada...NaschriftMeer in het algemeen is een algemene aanpak van exponentiele vergelijkingen om te werken naar zoiets als $\eqalign{7^{a}=7^{b}}$. Dan geldt $a=b$ en dan ben je er meestal wel.7. Exponentiële en logaritmische vergelijkingen oplossen WvR dinsdag 23 december 2014
WvR dinsdag 23 december 2014
©2001-2025 WisFaq