\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 74544 Re: Antwoord op vergelijking Hoe doe je dat? olivie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 15 december 2014 Antwoord Dat gaat zo:$\eqalign{ & 4 - (3x - 8) = 0,5(x + 2) \cr & 4 - 3x + 8 = 0,5x + 1 \cr & - 3x + 12 = 0,5x + 1 \cr & - 3,5x = - 11 \cr & 7x = 22 \cr & x = \frac{{22}}{7} = 3\frac{1}{7} \cr}$Dus eerst de haakjes wegwerken, gelijksoortige termen bij elkaar nemen, links en rechts dingen optellen en aftrekken zodat er iets wegvalt, links en rechts vermenigvuldigen of delen... en dan ben je er wel...Zie ook Vergelijkingen oplossen WvR maandag 15 december 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe doe je dat? olivie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 15 december 2014
olivie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 15 december 2014
Dat gaat zo:$\eqalign{ & 4 - (3x - 8) = 0,5(x + 2) \cr & 4 - 3x + 8 = 0,5x + 1 \cr & - 3x + 12 = 0,5x + 1 \cr & - 3,5x = - 11 \cr & 7x = 22 \cr & x = \frac{{22}}{7} = 3\frac{1}{7} \cr}$Dus eerst de haakjes wegwerken, gelijksoortige termen bij elkaar nemen, links en rechts dingen optellen en aftrekken zodat er iets wegvalt, links en rechts vermenigvuldigen of delen... en dan ben je er wel...Zie ook Vergelijkingen oplossen WvR maandag 15 december 2014
WvR maandag 15 december 2014
©2001-2024 WisFaq