\require{AMSmath} Ontbinden in factoren 2x2 - (x - 2)2 = 12x2 - (x2 - 4x + 4) = 12x2 - x2 + 4x - 4 = 1x2 + 4x - 5 = 0(x + 5)(x - 1) = 0x = -5 of x = 1Waarom mag hier -4x+4 in stap 2 ineens +4x-4 worden in stap 3?!Ontbinden in factoren Thomas Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 13 december 2014 Antwoord Er staat ...-(x-2)2. Die '-' gaat over de uitdrukking (x-2)2 dus:-(x-2)2-(x2-4x+4)...en dan moet de min over de uitdrukking tussen de haakjes!-x2--4x-4-x2+4x-4Helpt dat? WvR zaterdag 13 december 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
2x2 - (x - 2)2 = 12x2 - (x2 - 4x + 4) = 12x2 - x2 + 4x - 4 = 1x2 + 4x - 5 = 0(x + 5)(x - 1) = 0x = -5 of x = 1Waarom mag hier -4x+4 in stap 2 ineens +4x-4 worden in stap 3?!Ontbinden in factoren Thomas Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 13 december 2014
Thomas Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 13 december 2014
Er staat ...-(x-2)2. Die '-' gaat over de uitdrukking (x-2)2 dus:-(x-2)2-(x2-4x+4)...en dan moet de min over de uitdrukking tussen de haakjes!-x2--4x-4-x2+4x-4Helpt dat? WvR zaterdag 13 december 2014
WvR zaterdag 13 december 2014
©2001-2024 WisFaq